Nyheder

Den store gevinst

28. oktober 2019

Det lyder måske enkelt. Spil løs, og du kan blive rig på et splitsekund. Det er i hvert fald den drøm, spilindustrien prøver at sælge dig.

Virkeligheden er dog for det meste en anden. Medaljen har nemlig en farlig bagside, der i værste fald kan føre til en afhængighed af det adrenalinsus, spillet giver.

Alinea og 'Center for Ludomani' har sammen udviklet forløbet Den store gevinst, hvor eleverne bliver klædt på til tænderne, når det gælder viden om spillets magt.

I forløbet bliver eleverne klogere på, hvad det vil sige at være spilafhængig. Og de lærer at afkode de budskaber, de møder i reklamerne, så de selv kan tage magten over spillet.

De 12-17-årige, særligt drengene, er de senere år blevet meget nysgerrige på gambling. 57 % af alle 17-årige har prøvet at spille pengespil, selvom det først er tilladt, når de fylder 18 år. Den nationale hjælpelinje for spilafhængige, som åbnede 1. januar 2019, har dobbelt så mange opkald som forventet; heraf er 6 % unge mænd under 18 år. Så de unge er i gang, selvom det er forbudt. Og dem, som ender i spilafhængighed, bliver også yngre. I 2009 var 18 % af klienterne, som var i behandling på Center for Ludomani, under 30 år. I 2018 var det over halvdelen, der var under 30 år. 

Center for Ludomani vil med forløbet Den Store Gevinst levere en modfortælling til unge, der står foran deres spilledebut. Vi har forsøgt ikke at stritte for meget med pegefingeren, men i stedet nøgternt beskrive fakta. Centralt i forløbet har vi placeret spillebranchens reklamer.

Besøg 'Den store gevinst'